Skip to content

Laatste kans; aanmelden voor de STSN contactdag kan nog tot 14 november!

Het kan en mag weer, bij elkaar komen op de jaarlijkse contactdag! Waar deze de afgelopen twee jaar geleden afgeblazen moest worden en vorig jaar min of meer werd samengevoegd met het symposium, zijn we druk bezig met het organiseren van deze traditionele STSN dag.

Zoals altijd is iedereen van harte welkom, diegenen die TSC hebben, ouders/verzorgers, begeleiders. Nodig deze laatsten vooral uit! In het bijzonder willen we ook opa’s en oma’s de kans te geven om met elkaar in contact te komen. Voor hen heeft het hebben van een kleinkind met TSC immers ook grote gevolgen. Ook voor degenen die voor het eerst in contact willen komen met lotgenoten en de STSN staan er die dag mensen klaar die je opvangen.

Naast het kunnen hebben van onderling contact is er ook een inhoudelijk programma. In de ochtend wordt er aandacht geschonken aan zintuigelijke prikkelverwerking (sensomotorische integratie) door Miriam Hufen, ergotherapeut gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking en opleidingsmanager van het instituut Anders Kijken naar Kinderen. Zij kan ons veel vertellen over problemen in de prikkelverwerking bij mensen met TSC, een autismespectrumstoornis en/of een verstandelijke beperking.

Margreet Hogenkamp is gedragskundige bij Amerpoort met veel ervaring op het gebied van ontwikkelingsdenken en het LACCS programma waar zij een presentatie over geeft. De visie achter LACCS is het hebben van een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit betekent dat het ‘goed genoeg voor elkaar is’ op vijf verschillende gebieden: Lichamelijk welbevinden, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende tijdsbesteding.

’s Middags is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een ervaringscircuit, waarin je kunt ervaren wat het voor iemand betekent om een autismespectrumstoornis en/of prikkelverwerkingsproblemen te hebben.

Ook is er een (kleine) informatiemarkt georganiseerd, waar standhouders uitleg geven over hun producten. Hier kan je informatie krijgen over de STSN en TSC, het ketogeen dieet, sensorische materialen en slaaphulpmiddelen.

Daarnaast zijn er ruimtes beschikbaar waar je als lotgenotengroep bij elkaar kunt gaan zitten.

Het leek ons een leuk idee om dit jaar kunstwerken, gemaakt door mensen met TSC, een plekje te geven op een tentoonstelling. Een bijdrage hieraan is welkom! Klik op de onderstaande knop en lees hoe je hieraan kunt bijdragen.

Ik wil een bijdrage leveren voor de tentoonstelling

Het programma is hier te vinden.

De kosten zijn 12,50 euro p.p. inclusief lunch. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website. Klik op de onderstaande knop om je direct in te schrijven!

Ik wil mij aanmelden voor de contactdag

Voor eventuele vragen kan je een mail sturen naar contactdag@stsn.nl

Meer informatie over de locatie

Parc Spelderholt
Spelderholt 9,
7361 DA Beekbergen
Telefoon algemeen: 055-5068805

Klik hier voor de routebeschrijving
Back To Top