Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zaterdag 5 oktober 2019
10:00 - 17:00

Locatie
Corlaer College

Categorieën


Graag nodigen wij u, lid van de STSN, uit voor de jaarlijkse contactdag op zaterdag 5 oktober aanstaande. Wij hopen u, uw familieleden en andere geïnteresseerden weer welkom te heten op deze locatie. Wat kunt u dit jaar verwachten op de contactdag?

We hebben een interessant programma, het thema voor deze dag is: TAND en nu? U kunt niet meer aanmelden!

10.00 uur Ontvangst, inloop met koffie en iets lekkers

10.30 – 11.00 uur Welkom door Jan Paul Wagenaar (voorzitter STSN)
Een korte samenvatting over de activiteiten van de STSN en waar men mee bezig is. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het fietsevenement. Dit wordt georganiseerd door het Corlaer college waarbij leerlingen fietsen voor een goed doel.

11.00– 11.30 uur Cynthia Maassen TAND vragenlijst.
Waarom de TAND vragenlijst ?:
Het Tubereuze Sclerose Complex (TSC) kan naast allerlei lichamelijke klachten ook gepaard gaan met een brede waaier aan neuro psychiatrische aandoeningen. Hiernaar wordt ook wel verwezen als TAND (TSC-geassocieerde neuro psychiatrische aandoeningen). Het gaat om gedragsproblemen, stemmingsproblemen, leerproblemen en cognitieve/sociale problemen. Alle mensen met TSC hebben een verhoogde kans op deze problemen. Sommige mensen met TSC hebben er weinig, terwijl anderen juist heel veel moeilijkheden ondervinden. Elk persoon met TSC heeft een eigen TAND profiel en dit kan ook veranderen in de tijd. Het doel van het TAND project is om meer inzicht te krijgen in de TAND problematiek bij TSC patiënten om zo een plan van aanpak voor verbetering van de neuropsychologische zorg voor mensen met TSC op te stellen.

11.30 – 12.00 uur Expertiseteam TSC gedrag
De combinatie van lichamelijke en psychische problemen bij TSC kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven op alle levensgebieden. Thuis, op school, in het werk, in de vrije tijd en in het aangaan van relaties. Op deze gebieden is vaak begeleiding nodig voor de persoon met TSC zelf, maar vaak ook voor de mensen om deze persoon heen. Wat zijn handvatten die hierbij kunnen ondersteunen?

12.00 – 12.30 uur Muziektherapie door Channa de Kruijf
Wat kan muziektherapie betekenen voor kinderen met gedragsproblemen?

12.30 – 14.00 uur Lunch

14.00 – 16.00 uur Gespreksgroepen
Om 16.00 uur sluiten we deze dag gezellig af met een drankje en een hapje en wordt opgeluisterd door Lalaladies. Na de lunch zijn er dit jaar alleen gespreksgroepen die op verzoek langer duren zodat u meer tijd heeft voor het stellen van vragen aan de deskundige en het uitwisselen van ervaringen. De bestaande gespreksgroepen binnen de STSN zijn: ouders van jonge kinderen met TSC en ouders van pubers met TSC. We gaan deze gespreksgroepen integreren in de contactdag . Dit heeft vooral te maken met het tekort aan vrijwilligers. Daarnaast is er altijd een groep met nieuwkomers. En op verzoek een gespreksgroep voor ouders van het oudere kind.

Begeleiders/leerkrachten van mensen met TSC en andere mensen die vanuit hun professie te maken hebben met mensen met TSC, maar ook familieleden zijn van harte uitgenodigd om deze dag en gespreksgroepen bij te wonen.

Gespreksgroepen
14.00– 15.00 uur Start gespreksgroep
15.00 – 15.15 uur Gelegenheid voor frisdrankje
15.15 – 16.00 uur Vervolg gespreksgroep

Gespreksgroep ouders , familie en begeleiders van jonge kinderen wordt begeleid door:
Marije Offringa, psycholoog en Corinne Kijl

Gespreksgroep ouders , familie en begeleiders met pubers wordt begeleid door:
Richard Slinger, casemanager Expertise team en Jacquelien v.d. Ploeg

Gespreksgroep voor ouders , familie en begeleiders met oudere kinderen wordt begeleid door:
Jurjen Tak: orthopedagoog

Nieuwkomers worden begeleid door:
Leonore Kuijpers AVG arts en Jos Scheurink

Wij vragen voor deze dag een bijdrage van €12,50 per persoon incl. lunch, koffie/thee. Deze bijdrage kunt u bij aankomst, op zaterdag 5 oktober, aan de inschrijftafel voldoen.

De dag vindt plaats in het : Corlaer College Henri Nouwenstraat 8 3863 HV Nijkerk
Er is een gratis parkeerplaats, voor openbaar vervoer zie 9292ov

U kunt zich niet meer aanmelden

Tot ziens op zaterdag 5 oktober in Nijkerk.

Met vriendelijke groet,

De organisatie van de STSN Contactdag