Skip to content

Lotgenotencontact groepen Ouders van jonge kinderen, ouders van pubers & ouders van jongvolwassenen

Met frisse energie en een hernieuwde blik starten we graag samen het contact in de verschillende ‘lotgenotengroepen’ weer op, met als aftrap de groepen ‘ouders van jonge kinderen’, ‘ouders van pubers’ en ‘ouders van jong-volwassenen’. Na een periode van wat online bijeenkomsten, wat afwezigheid en een mooie start van dit jaar met veel vrijwilligers hebben we het idee opgevat om het over een iets andere boeg te gooien! Ook voor de andere groepen worden bijeenkomsten gepland, deze zullen spoedig aangekondigd worden en gedeeld worden via verschillende kanalen.

Save-the-date: op zaterdag 1 april willen we graag bijeenkomen voor een (hernieuwde) kennismaking! Met een korte centrale start gevolgd door een wandeling hopen we veel nieuwe én bekende gezichten te zien. De locatie is nog niet helemaal zeker maar zal in het midden van het land zijn. We ontvangen jullie graag met een kop koffie of thee en wat lekkers en zullen daarna de spreekwoordelijke wandelschoenen aantrekken om in de frisse buitenlucht in kleinere groepjes met elkaar van gedachten te kunnen wisselen. Laagdrempelig is hierbij van groot belang, dus ben je bijvoorbeeld nog maar net bekend met TSC & de STSN, is de contactdag of de familiedag nog een te grote stap, of had je niet eerder behoefte aan contact, dan hopen we op deze manier ook extra de voorwaarden te scheppen voor een fijne kennismaking met gelijkgestemden! Uiteraard zijn ook alle bekende gezichten zeer welkom elkaar weer eens in een andere setting dan achter een computerscherm of een kringgesprek aan tafel te zien.

Het idee is dat we vanuit de organisatie een klein beetje meesturen met wie je wandelt, vandaar de korte vraag: Wat hoop je te vinden / wat kun je bieden tijdens deze wandeling en wat is je verhouding tot TSC? Op deze manier zullen we trachten een goede match te maken qua belevingswereld, leeftijd of ontwikkelingsleeftijd van je kind etc. Daarnaast zullen er ook begeleiders vanuit de STSN aanwezig zijn. In het verleden begeleidde deze eerder een centraal gesprek en group, voor deze editie streven we naar een wat ontspannen setting gericht op ontmoetingen.

Globaal de planning zoals we die nu voor ons zien:

  • 13.00u ontvangst met koffie/thee op locatie in het groen
  • 13.45u vertrek wandeling
  • vanaf 15.30u gelegenheid tot een drankje ter afsluiting
  • 16.00u/16.30u einde

Ben je er bij? Geef je dan snel op! Heb je nog vragen vooraf? Twijfel niet om een berichtje te sturen. Wil je meehelpen? Ook dat is zeer welkom!

NB. Nog wat huishoudelijke handigheden;

  • In principe is deze dag bedoeld voor ouders, en dus zonder kinderen; belet je dit om (samen met je partner) te komen maar zou je dit wel graag willen? Laten we even overleggen of het past voor jezelf én de andere aanwezigen om je kind mee te nemen.
  • We kiezen voor een centrale locatie in NL in het groen, kom je met het OV neem even contact op om te kijken of je wellicht (een stukje) met iemand mee kunt rijden.
  • We streven ernaar geen additionele bijdrage te hoeven vragen voor deze bijeenkomst; deze is wel bedoeld voor leden van de STSN. Ben je nog geen lid/donateur, het is sowieso een goed idee om dat te worden! Dan steun je het werk van de STSN én kun je bijeenkomsten bijwonen.
  • We openen met deze bijeenkomst het jaar 2023, in het najaar hopen we ook nog een thematische bijeenkomst te organiseren.
  • Als er behoefte is kan gedurende het jaar ook nog online in kleinere groepen bijeen gekomen worden; we zullen dit op de dag ook laagdrempelig bespreken met aanwezigen.

Opgeven kan per email naar youpbimbergen@stsn.nl o.v.v.

Naam:
Aantal personen:
Voorkeur groep: Ouders met: jonge kinderen /  pubers / jongvolwassenen
Wat hoop je te vinden / wat kun je bieden tijdens deze wandeling:
Wat is je verhouding tot TSC:

Warme groeten & hopelijk tot ziens op 1 april!

Back To Top