Skip to content
18 november STSN contactdag in het Corlaer College in Nijkerk

Dit jaar is voor is gekozen voor één thema: Autisme en TSC.

De diagnose autismespectrumstoornis wordt regelmatig gesteld bij mensen die TSC hebben. Wat houdt dat in en wat betekent dat nu voor degene die dat heeft en voor zijn/haar directe omgeving?

‘s Ochtends een presentatie door José Veen, kinderdiëtist en diëtist verstandelijk gehandicapten, over autisme en afwijkend eetgedrag. Welke problemen kun je tegenkomen rondom eten en drinken? Ook is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. In het aanmeldingsformulier staan de diverse groepsgesprekken genoemd waar u aan kan deelnemen.

Het middagprogramma bestaat uit een lezing door een trainer van Geef mij de Vijf. De trainers van Geef mij de Vijf zijn ware tolken voor mensen met autisme. Zij weten als geen ander wat iemand met autisme nodig heeft en vertalen dit direct naar toepasbare, praktische handvatten. Door eerst te kijken naar gedrag en de oorzaak van dat gedrag leer je autisme begrijpen: zowel de moeilijkheden als alle positieve kanten.

Uiteraard staat ook de vertrouwde STSN stand er weer. Hier kan je kennis maken met de STSN en informatie over TSC vinden.

Locatie:
Corlaer College
Henri Nouwenstraat 8
3863 HV Nijkerk

Klik hier voor de route via Google Maps.

Programma

09.30 – 10.00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee
10.00 – 10.10 uur Opening door voorzitter STSN Jan Paul Wagenaar en dagvoorzitter Jos Scheurink
10.10 – 10.15 uur Uitleg expeditie (goed doel) door scholieren van het Corlaer College
10.15 – 10.45 uur José Veen, diëtist verstandelijk gehandicapten en kinderdiëtist Autisme en afwijkend eetgedrag. Wat kun je tegenkomen aan problemen rondom eten en drinken?
10.45 – 12.45 uur Lotgenotencontacten/ gespreksgroepen
12.45 – 13.45 uur Lunchpauze
14.00 – 15.00 uur Lezing Deel 1 door een trainer van de organisatie Geef mij de Vijf . Wat heeft iemand met autisme nodig en hoe kun je dat vertalen naar direct toepasbare, praktische handvatten.
15.00 – 15.30 uur Pauze
15.30 – 16.30 uur Deel 2 Lezing Geef mij de Vijf
16.30 – 17.30 uur Borrel

Zoals altijd is iedereen van harte welkom, diegenen die TSC hebben, ouders/verzorgers, opa’s , oma’s, leerkrachten, begeleiders… Nodig deze laatste twee vooral uit! Voor degenen die voor het eerst in willen contact komen met lotgenoten en de STSN staan er mensen klaar die je die dag opvangen.

We zien u graag op 18 november op de STSN Contactdag

De organisatie van de STSN Contactdag 2023

Back To Top