Ga naar hoofdinhoud

Familiedag STSN 2015 in Diergaarde Blijdorp

Op zaterdag 20 juni was de jaarlijkse familiedag van de STSN. Dit was de 10e familiedag. Er waren 233 deelnemers, waarvan 85 kinderen!

tekst Marlies van Zuilen

Zaterdagochtend 20 juni: de familiedag van de STSN. Dat betekent vroeg opstaan, want met een organisator van de familiedag in het gezin moeten we vroeg weg. Dit jaar reizen we af naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Gelukkig: het weer ziet er goed uit. Bij aankomst op de parkeerplaats is het nog erg rustig, maar we zijn niet de eersten. Een aantal vrijwilligers en medeorganisator Bert van Horen zijn er ook al. Het is nog koud zo vroeg in de ochtend. Gelukkig kunnen we snel naar binnen. De tafels bij de Entree worden klaar-gezet en bemand door Bert, Dirk en Gijs, om iedereen van harte welkom te heten. In de Haaienzaal wordt de verdere ontvangst voorbereid. Gastvrouwen Jacquelien en Maartje zijn er klaar voor.

Haaien, zeeschildpadden en barracuda’s.

Langzaam aan druppelen de STSN-families binnen. Na een wandeling door het Oceanium, het overdekte ‘waterwereld-deel’, belanden ze in de Haaienzaal. De financiën worden afgerond door Heidi, Sophie en Feline. Daarna krijgt elk kind een mooie blauwe zonnebril van Kathinka. Marjan en Edwin staan achter de stand de witte en oranje(sport)-shirts van de STSN te verkopen. Na deze punten te zijn gepasseerd is er koffie en thee met wat lekkers. Even bijkomen van de lange reis. Ouders en kinderen vinden elkaar al snel. Ook in deze zaal kunnen we nog genieten van de haaien, zeeschild-padden en barracuda’s, die achter een grote glaswand rond-zwemmen. Spectaculair!!!

En dan… op naar de dierentuin. Eerst weer door het Oceanium, daarna lekker buiten lopen om de overige dieren te bezoeken. Het zonnetje komt door en de uitgereikte zonnebril kan al snel gedragen worden. Veel ouders vinden de weg naar het treintje dat rondrijdt en er wordt veel gezwaaid naar bekenden.

Helaas is de ochtend al weer snel voorbij. Dan kunnen we in de Haaienzaal genieten van een uitgebreide lunch. Ouders krijgen de kans om verder bij te praten. Veel kinderen blijken elkaar te kennen van o.a. school. Helaas blijkt de drempel te hoog om elkaar te groeten en om gezellig bij elkaar aan tafel te zitten.

Aan het eind van de lunch neemt Jacquelien nog even het woord. Ze bedankt de organisatie voor deze wederom zeer geslaagde dag. Ernst van Zuilen, die de familiedag heeft geïntroduceerd en 10 jaar de organisatie op zich heeft genomen, wordt in het zonnetje gezet. Hij geeft het stokje door aan Bert van Horen, die de afgelopen jaren al meege-draaid heeft.

Collecteren voor het Epilepsiefonds goed voor de STSN
Bas van de Pol vertelt over zijn contact met het Epilepsiefonds. Er is een samenwerking voor volgend jaar afgesproken voor de collecteweek in juni. Van alle STSN-leden die collecteren voor de EVN volgend jaar, zal een deel van de opbrengst naar de STSN gaan. Er wordt een lijst uitge-deeld, waarop je je e-mailadres kan invullen als je wil gaan collecteren volgend jaar. De lijsten komen goed gevuld terug.

Back To Top