Skip to content

Nazolam®: een nieuwe midazolam neusspray

Nazolam®: een nieuwe midazolam neusspray

In Nederland is er sinds kort een nieuwe midazolam neusspray verkrijgbaar om epileptische aanvallen te stoppen.
Nazolam® bevat een formule die speciaal ontwikkeld is voor het toedienen via de neus van een werkzame dosering midazolam, binnen de maximale opnamecapaciteit van het neusslijmvlies van 0,1 ml. Deze formulering irriteert of beschadigt het neusslijmvlies niet.

Een unit Nazolam® bevat een dosis midazolam die in één keer volledig wordt toegediend. Het toedieningsmechanisme is wezenlijk anders dan dat van de huidige midazolam neussprays die met een pompverstuiver werken. Dit vergemakkelijkt het doseren aan liggende personen. Nazolam® is altijd klaar voor gebruik en onder- en overdoseren is niet mogelijk. Door het beperkte formaat is het eenvoudig mee te nemen.

Nazolam® is bij de apotheek bekend als ‘Midazolam 5 mg unit dose neusspray’ (ZI-nummer 16.367.898; dit is voor de apotheek van belang om te bestellen). Het wordt in Nederland volledig vergoed en is verkrijgbaar in units van 5 mg midazolam; binnenkort ook in units van 2,5 mg midazolam. Fagron Nederland verzorgt de distributie. Voor meer informatie zie www.medir.nl

Medir zou graag op een later moment in contact komen met patiënten die de Midazolam unit dose neusspray (Nazolam®) gebruikt hebben. Meer informatie volgt.

Back To Top