Ga naar hoofdinhoud

Wensvervulling voor kinderen met zware vorm van epilepsie

Make-A-Wish is een stichting die de allerliefste wens vervuld van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Door het vervullen van hun allerliefste wens proberen wij een innerlijke kracht aan te wakkeren die kinderen hard nodig hebben tijdens hun vaak langdurige ziekteproces.

Sinds afgelopen jaar vervullen wij ook wensen van kinderen die levensbedreigend ziek zijn én cognitief lager dan 3 jaar functioneren. Doordat wij dit eerder niet deden, zijn er kinderen die eerst niet onder de doelgroep vielen, maar nu wel. Kinderen die een zware vorm van epilepsie hebben behoren tot de groep kinderen voor wie wij wensen vervullen, ongeacht hun niveau van functioneren. Het gaat dan om kinderen met epilepsie waarbij er indicatie is voor epilepsie-chirurgie en/of indien er, ondanks medicamenteuze behandeling, frequent grote aanvallen zijn. Wij hebben een aantal kinderen met epilepsie al een wensvervulling mogen geven, maar willen dit het liefste voor alle kinderen met een zware vorm van epilepsie doen.

Wij willen graag met deze ouders in contact komen om ze te laten weten dat ook hun kind mogelijk in aanmerking komt voor een wensvervulling.

De medische voorwaarden van Make-A-Wish Nederland voor het aanmelden van een kind met epilepsie zijn:
•  Het kind heeft een ernstige vorm van epilepsie waarbij het hij of zij, ondanks medicatie, herhaaldelijk grote aanvallen (insulten) heeft.
•  Het kind heeft ernstige epilepsie waarbij epilepsie-chirurgie noodzakelijk is. (Na een geslaagde operatie komt het kind in principe niet meer in aanmerking voor een wensvervulling)

Meer informatie:
www.makeawishnederland.org
aanmelding@makeawishnederland.org

Back To Top