Ga naar hoofdinhoud

Bourneville Erepenning voor Hans Ploegmakers

schermafbeelding-2016-09-19-om-22-01-29            schermafbeelding-2016-09-19-om-22-00-59                    oorkond-ploegmaker

img_9403                    img_9404-1

Op vrijdag 16 september vond alweer het 5de STSN wetenschappelijk TSC symposium plaats. Een indrukwekkend programma, meer dan 100 professionals onder de deelnemers en een ideale dag om te netwerken. Het symposium is onder de bezielende leiding van bestuurslid en oud-voorzitter Hans Ploegmakers door 4 vrijwilligers en het Groenhof Congresorganisatie georganiseerd. Hans heeft op een formidabele manier het TSC–netwerk bij elkaar gebracht: experts, Artsen verstandelijk gehandicapten, verpleegkundigen, zusterorganisaties, etc.

Wat kun je als patiëntenorganisatie na de Koninklijke onderscheiding tijdens het lustrum in 2011 doen om de jarenlange inzet van een gedreven vrijwilliger te waarderen? Het bestuur heeft getracht om Hans in een uniek zonnetje te zetten: als dank voor alles wat Hans voor STSN en TSC gedaan heeft, hebben we eenmalig een zilveren penning laten maken, de Bourneville Erepenning. Net als de bronzen Bourneville penning staat hierop een afbeelding van Dr. Bourneville, de arts die TSC rond 1880 als eerste beschreef. Op de achterkant van de penning staan de woorden: ‘Toewijding, Focus en Inspiratie’. Op de oorkonde die bij de erepenning hoort zijn daar aan toegevoegd: ‘Pionier en Gids STSN’. In totaal 5 woorden die de tomeloze daadkracht en grote bijdrage van Hans kernachtig moeten samenvatten.

Met dank aan Jaap den Hollander voor de artistieke vormgeving van de Bourneville Erepenning.

Back To Top