Skip to content

Informatie over het Covid-19 vaccin

Je kan de televisie niet aanzetten of de krant openslaan zonder te worden geconfronteerd met het thema ‘vaccinaties’. De eerste vaccinaties binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg zijn gegeven, als eerste bij de grote instellingen. Later zullen de kleinere woonvormen volgen. Uiteraard is dat afhankelijk van beschikbaarheid van vaccins. Voor zowel ouders als mensen met TSC in zorg zelf levert de vaccinatie vragen op. Maar ook diegenen die niet tot deze doelgroepen behoren zullen misschien meer informatie willen hebben. TSC kent vele gezichten en alhoewel de diagnose op zich geen reden geeft om niet te vaccineren, kunnen er bijkomende lichamelijke problemen zijn die vragen oproepen. Als STSN zijn wij niet in de positie deze vragen te beantwoorden, maar we kunnen wel wat tips geven.

Het RIVM geeft antwoord op vrijwel alle vragen die gesteld worden (www.RIVM.nl).  Daarnaast zijn betrouwbare websites www.rijksoverheid.nl en www.CBG-meb.nl. Voor het beantwoorden van specifieke vragen is de behandelend arts de aangewezen persoon.

Om goed uit te kunnen leggen wat vaccinatie inhoudt zijn de video van Steffie (www.steffie.nl) en de praatplaat Prik tegen corona (www.RIVM.nl of www.rijksoverheid.nl) een aanrader.

Back To Top