Skip to content

Oproep voor ouders met kinderen met epilepsie

27 september 2016

Mogelijke crowdfunding voor detectiesysteem ‘Nightwatch’

Graag vragen we uw aandacht voor het volgende. Het bedrijf Livassured heeft in samenwerking met het UMC Utrecht, Kempenhaeghe en Sein het product de ‘Nightwatch’ ontwikkeld.

Nightwatch

Nightwatch

De Nightwatch is een detectiesysteem dat bij een epileptische aanval gedurende de nacht voor een onmiddellijke waarschuwing zorgt. Dit stelt u in staat om in de eigen kamer te slapen en toch sneller dan ooit hulp te bieden.

Bovendien helpt de kennis over het exacte aantal aanvallen in de nacht ook de behandelend arts om de medicijnen nauwkeuriger te doseren, wat bijdraagt aan een effectieve behandeling.

Eerste vergelijkende studies wijzen uit dat de ‘Nightwatch’ meer dan 90% van de epileptische aanvallen gedurende de nacht kan detecteren, aanzienlijk beter dan b.v. de Emfit die tegenwoordig meestal gebruikt wordt in instituten. Op dit moment vinden vervolgstudies plaats met als doel om dit voorlopige resultaat wetenschappelijk te borgen.

Mogelijke crowdfunding voor de ‘Nightwatch’

Livassured overweegt om de komende maanden een crowdfunding campagne te organiseren. Met deze campagne willen we in totaal 100 tot 150 families vragen om al de Nightwatch aan te schaffen met vooruitbetaling. Bij een succesvolle crowdfunding campagne worden deze systemen binnen 6 maanden na afloop van de campagne geleverd. Wanneer de campagne geen succes is wordt het vooruitbetaalde bedrag teruggestort. Om de belangstelling voor een dergelijke crowdfunding campagne te polsen hebben we een korte, digitale vragenlijst ontwikkeld. U zou ons erg helpen indien u deze vragenlijst wilt invullen. Dat kost u minder dan 5 minuten van uw tijd. Mocht u hieraan mee willen werken, stuurt u dan een mailtje naar info@zorgfunders.nl en u krijgt de link naar de vragenlijst toegestuurd. Veel dank alvast voor uw medewerking.

Back To Top