Skip to content

Nieuwsbrief maart 2023

In deze nieuwsbrief

Van het bestuur

Vanuit de digitale bestuurskamers een warme groet, we verheugen ons op 2023. Hopelijk een mooi jaar, voor nu alvast met een uitstekende start voor de STSN. Er staan mooie bijeenkomsten op stapel, in deze nieuwsbrief alvast een tipje van de sluier voor twee daarvan. Voor het najaar is inmiddels ook een start gemaakt met de organisatie van zowel de Contactdag als ook een nieuwe Expertmeeting. Voor beide bijeenkomsten zijn we doorlopend op zoek naar interessante thema’s & onderwerpen, heb je een goed idee of een interessante vraag deel dit dan vooral via voorzitter@stsn.nl. Ook als je het interessant vindt mee te denken over de organisatie komen we graag in contact!

Van de redactie

Foto van de redactie

Er komt een dik TSC Contact-exemplaar aan! Met onder andere nog een terugblik op de contactdag van het najaar & een interessante boekbespreking van Yvonne. Ook een aantal artikelen met een meer wetenschappelijk karakter. Dit nummer bevat daarnaast de laatste column van bestuurslid & TSC-expert Leonore. Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst was er zelfs de gelegenheid een leuke groepsfoto te maken!

Terugblik op de vrijwilligersborrel

Na enkele jaren van afwezigheid was er op zaterdag 11 februari weer de gelegenheid voor alle actieve vrijwilligers die de STSN dragen elkaar te ontmoeten. In Bunnik was er ruimschoots de gelegenheid om bij te praten of elkaar voor het eerst in het echt te zien, na jaren van lockdowns & online bijeenkomsten had deze namelijk al even geen doorgang meer gevonden en kon het zomaar zijn dat je geen nieuweling meer bent maar toch nog veel nieuwe gezichten zag. We kijken terug op een geslaagde start van het jaar en met goede moed naar nieuwe & bekende bijeenkomsten met en voor elkaar. Alvorens het glas met elkaar te heffen was deze bijeenkomst ook voor de redactie van TSC contact een mooie kans weer eens fysiek te vergaderen!

Lotgenoten contact ouders met kinderen in diverse leeftijden

Op zaterdag 1 april vindt er weer een bijeenkomst plaats voor ouders van kinderen met TSC; in de leeftijd van 0- ca. 30 jaar oud. We richten ons op een brede doelgroep en zullen starten met een kop koffie of thee, waarna er de gelegenheid is om in kleinere groepjes een wandeling te maken. We kijken naar een passende locatie in het midden van het land en in het groen.

Klik hier voor meer details

Wil je je aanmelden of eerst wat meer info, mail dan naar youpbimbergen@stsn.nl.

Overige lotgenoten groepen

Ook de volgende groepen hebben inmiddels een bijeenkomst gepland, meer informatie volgt via de website & social media kanalen!

  • 15 april zal de LBO groep in Bunnik bijeenkomen, opgeven kan bij Cora Moret via moretcora@gmail.com
  • De MBO/HBO groep komt op 3 juni bijeen, de locatie is nog nader te bepalen. Wil je hier bij aansluiten, op zoek naar meer info of je in deze groep zou passen of twijfel je nog? Neem contact op met Francien Lange via f.lange@hetnet.nl
  • De nieuwste groep Young TSC is nog klein en werd geïntroduceerd in een eerdere uitgave van TSC Contact. Er zijn inmiddels 5 deelnemers in de leeftijd van 18-28 jaar welke via een whatsappgroep contact met elkaar hebben; een eerste offline bijeenkomst wordt gepland voor het voorjaar. Meer info of ook aansluiten? Vraag ook hiervoor Francien Lange!

Familiedag, 17 juni 2023

Foto van stokstaartjes

Altijd spannend en een verrassing waar we dit jaar naar toe gaan… Het wordt Burgers’ Zoo in Arnhem! Weer een heerlijk dagje uit met je “STSN familie”  waar je lotgenoten ziet en spreekt, lekker samen kunt genieten van alle dieren in het park en een geweldig verzorgd lunchbuffet in het Safarirestaurant, met  alleen STSN-ers! Hou je brievenbus of emailaccount in de gaten voor de uitnodiging, maar ook de website voor de aanmelding, deze volgt binnenkort.

We zien je toch zeker (weer) op 17 juni?

Digitaal nieuws – nieuwe animatie! Wat is TSC op celniveau

De nieuwste animatie staat inmiddels online op onze eigen website; deze vertelt over het technische deel van TSC, op celniveau. Een simpele weergave van een complex onderwerp! We hopen dat deze en de vorige animatie behulpzaam & prettig zijn om je omgeving over TSC te kunnen informeren. Wil je meedenken over dit soort digitale onderwerpen of heb je een idee voor een volgende animatie? Twijfel niet dit kenbaar te maken bij het bestuur!

Bekijk hier de nieuwe animatie

Vooruitblik PGB – Per Saldo

Er is veel aandacht voor het PGB, of PersoonsGebonden Budget; ongetwijfeld ook voor een deel van onze leden. Via de belangenvereniging voor PGB budgethouders Per Saldo vernamen we dat Minister Helder het PGB duurzaam wil blijven inzetten voor de mensen die bewust kiezen voor het voeren van eigen regie. En die dus hun zorg en/of ondersteuning met een PGB willen en kunnen regelen. Per Saldo behartigt de belangen voor budgethouders, biedt ondersteuning en informatie door middel van cursussen en advies. Voor een kleine jaarlijkse bijdrage word je lid.

Lees verder op de website van Per Saldo

Wel nieuwsbrief maar geen donateur van de STSN? Steun ons!

Wij willen als STSN informatie naar iedereen verspreiden die informatie over TSC nodig heeft. Daarom sturen we de nieuwsbrief naar iedereen die deze wil hebben. Waardeer je deze nieuwsbrief maar ben je nog geen donateur van de STSN? Dan zouden we het natuurlijk heel fijn vinden als je ook donateur wordt!

Word lid en doneer
Back To Top